boeken over je gebit

2 super leuke boeken over je gebit

Er zijn al vele mooie boeken uitgekomen over tandheelkunde en je gebit. In dit artikel behandelen we de 2 leukste boeken over het gebit. We hebben het over een mooi lezersboek en een informatief kinderboek. Ideaal voor wanneer kinderen naar een kindertandarts moeten.

Ivoren wachters van S. Vestdijk

In dit boek wordt de lezer meegenomen naar de belevingswereld van Philip. Hij is een scholier en zit in de 6e klas in het voortgezet onderwijs.

Zijn beide ouders zijn helaas al overleden en daardoor woont hij bij zijn oom. Meneer Selhorst. Door de jaren heen heeft Philip een erg slecht gebit gekregen. Dit komt omdat hij er noten mee kraakte. Zijn oom wil daarom niet langer opdraaien voor de rekening van de tandarts. Daardoor wil Philip de behandeling in één keer afkopen met een sonnet. Tijdens zijn lessen op school krijgt Philip een nieuwe docent Nederlands. Frits is zijn naam. Frits is erg onder de indruk van het slechte gebit van Philip en Philip krijgt zelfs een snauw van hem over zijn ‘afgebrande kerkhof’. De klas vind het een hele rare opmerking maar Frits wil geen excuses aanbieden aan Philip. Dit boek gaat verder over de relatie die Frits en Philip opbouwen en hoe Philip zich verder ontwikkelt.

Het grote tandenwisselboek – alles over je melktanden van I. Radünz en T. Röhner

Het grote tandenwisselboek is een erg leuk boek voor kinderen. Dit boek gaat over de ontwikkelingen van het gebit. Maar is ook erg leuk voor volwassenen om voor te lezen.

De melktanden zijn vreemde witte dingen in het gebit waar ieder kind mee te maken krijgt. Wanneer deze tanden los komen te zitten om te wisselen, zijn de meeste kinderen toch een beetje bang. Maar dit is natuurlijk nergens voor nodig. Ze moeten er juist trots op zijn. Dit mooie grote boek geeft antwoord op allemaal belangrijke vragen die kinderen hebben over hun gebit. Denk aan:

  • Waarom tanden los gaan zitten
  • Waar tanden van zijn gemaakt
  • Waarom tanden ook ‘ziek’ kunnen worden
  • Wat er met de tanden gebeurt als ze eruit zijn gevallen (gewisseld)
  • Hoe je tanden gezond kunt houden

Het boek is voorzien van leuke plaatjes, illustraties en verborgen flapjes met meer informatie. Beide boeken zijn natuurlijk verkrijgbaar bij de bekende boekhandel. Zeker een aanrader.

boeken over je gebit

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.