Advocaat Van De Duivel

800_coveradvocaatvandeduivel

PERSBERICHT

1-9-2016

Advocaat Van De Duivel

Boek van echtscheidingsexpert Iris Brik vol tips voor een soepele scheiding

Scheiden is lijden? Dat is niet per se waar, volgens echtscheidingsdeskundige Iris Brik. Er bestaat wel degelijk zoiets als slim en efficiënt scheiden, als je maar weet waar je aan begint. Daarom schreef Iris Advocaat Van De Duivel, een praktisch stappenplan voor wanneer de liefde niet voor altijd blijkt te zijn. Het boek biedt handvaten die helpen bij het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen en beslissingen. Iris: “belangrijk is dat je een helder beeld krijgt van de stand van financiële zaken. Dan kun je denken over het vervolg. Dit boek neemt je bij de hand en zorgt dat je weet wat je kunt verwachten en welke hulp je moet inschakelen.”

Vechtscheiding niet nodig

Als tijdens een scheiding de emoties hoog oplopen, gaat dit nog wel eens ten koste van de afhandeling. Het resultaat kan een vechtscheiding zijn of partners die onterecht aan het kortste eind trekken. Veel mensen denken daarom dat een advocaat de enige manier is om een echtscheiding tot een goed verloop te brengen. Volgens echtscheidingsdeskundige Iris Brik is dat niet per se waar. Om scheidende partners te helpen bij het structureren van het scheidingsproces, schreef ze Advocaat Van De Duivel, een boek voorzien van een praktisch stappenplan dat ondersteuning biedt in een heftige periode. Advocaat Van De Duivel is een handleiding om zowel de financiële als de emotionele obstakels te overwinnen. Het boek is gebaseerd op ervaringen uit de praktijk van Iris. Het biedt tal van tips en praktisch informatie maar is daarnaast doorspekt met anekdotes over scheidingen die zij voorbij zag komen in haar kantoor.

Slim en efficiënt scheiden

Ivanka Trump zei ooit: don’t get mad, get everything. De ex van Donald Trump stapte uit haar huwelijk met een riante alimentatie, maar de meeste vrouwen komen er een stuk bekaaider van af. Een van de drijfveren van Iris om het boek te schrijven, is het feit dat vrouwen vaak het financiële onderspit delven in een echtscheiding. Haar eigen moeder was een goed voorbeeld: na de scheiding was ze gedwongen om als kamermeisje in een hotel aan de slag te gaan omdat ze geen alimentatie kreeg. Iris: “ik heb aan den lijve ondervonden hoe belangrijk het is dat zaken goed geregeld worden, maar het ontbreekt vooral vrouwen nog te vaak aan financiële zelfredzaamheid. Daardoor zijn ze niet altijd goed voorbereid op een scheiding. Het is mijn missie om daar verandering in aan te brengen, onder meer door dit boek.”

Ook voor happy couples

Is het boek alleen bestemd voor mensen die al in een scheidingsprocedure zitten? Als het aan Iris ligt, wordt het in de toekomst normaal om dit soort zaken vooraf te regelen: “je maakt in je leven met iedereen afspraken voor dat moment dat je uit elkaar gaat, bijvoorbeeld op je werk en bij het huren van een woning. Maar op het gebied van relaties vinden we dat heel ongemakkelijk. Het is iets waar ik me hard voor maak. Dit boek schreef ik om die reden en gaf het een jaar geleden zelf uit. Positieve ervaringen van lezers maken dat ik nu de publiciteit opzoek, om meer mensen een praktisch hart onder de riem te kunnen steken en een houvast te bieden in een lastige periode.”

c800_dsc-6408birisopbank-strakgrijspak

Over Iris Brik

Iris Brik (1964) is financieel planner, echtscheidingsdeskundige en estate planner. In 2005 werd ze uitgeroepen tot financieel planner van het jaar. Ze schrijft regelmatig artikelen en columns voor vakbladen en dagbladen, waaronder het Financieel Dagblad. Ook schoof ze bij radio en televisie meerdere keren aan als deskundige, zo was ze bij BNR en RTL-Z meerdere malen te gast, onder meer naar aanleiding van de scheiding van Ruud Gullit. Ze publiceerde in 2013 het boek Keep it Simple, de financiële schijf van vijf. Een herdruk en geactualiseerde versie van het boek verscheen eind mei onder de titel: De Financiële Schijf van 5.

Overige informatie over Advocaat van de Duivel

Prijs                   :           € 27,50

ISBN                 :           978 90 821 6812 9

Website            :           www.finetuning.nl

Facebook         :           https://www.facebook.com/iris.brik

Twitter              :           http://www.twitter.com/IrisBrik

LinkedIn           :           https://www.linkedin.com/in/iris-brik-ffp-cfp-00b847b/nl

Pressroom       :           http://pressroom.misspublicity.nl/iris-brik/advocaat-van-de-duivel/

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.