Moeder schrijft boek over haar zoon die als militair in Afghanistan sneuvelde

ARNHEM, 20160826 — Tijdens een drukbezochte boekpresentatie in Oosterbeek overhandigde Gien Janzen afgelopen woensdag het eerste exemplaar van haar boek ‘Verzonken licht’ aan oud-Commandant der Strijdkrachten, generaal b.d. Peter van Uhm.

[beschrijving] ‘Verzonken licht’ is een indringende en confronterend boek waarin Gien Janzen beschrijft hoe haar leven en dat van haar man van het ene op het andere moment totaal veranderde toen zij op 22 mei 2010 te horen kregen dat hun zoon (25) was gesneuveld in Uruzgan.

De levenslustige korporaal der eerste klasse Luc Janzen van het 42e Bataljon Limburgse Jagers ging in maart 2010 voor de tweede keer op uitzending naar Afghanistan. Zeer begaan als hij was met de leefomstandigheden van de kinderen aldaar zei hij aan de vooravond van die tweede uitzending tegen zijn moeder: “Ik heb er lang over nagedacht en ik ben eruit. Ik wil weer terug, voor de kinderen, die hebben niks.” Voor zijn bijdrage aan een betere wereld betaalde hij de hoogste prijs toen hij op 22 mei 2010 sneuvelde tijdens een IED-aanslag in Uruzgan. Bij zijn ouders, Gien en Theo Janzen, kwam het nieuws als een mokerslag hun leven binnen. Vol ongeloof en verdriet begon er een onbeschrijfelijk moeilijke periode. Hun enigst kind zou nooit meer thuiskomen.

In ‘Verzonken licht’ vertelt Gien wie Luc was, waarom hij voor Theo en haar maar ook voor zijn maten en vrienden zoveel betekende.

Generaal b.d. Peter van Uhm in het voorwoord: “Het schrijven van dit boek heeft Gien veel emotie en menige traan gekost. Al die herinneringen die naar boven kwamen, het verdriet en gemis. Toch vond ze de kracht om daarmee door te gaan. Dat heeft niet alleen geleid tot dit indringende maar ook mooie boek, maar ook tot het vinden van die weg vooruit in het leven.”

Over de auteur
Gien Janzen-Van Gog (Deurne, 1954) is gehuwd met Theo Janzen. Luc (Sittard, 1984) was hun enig kind.

Mede-auteur Laurens van Aggelen (Arnhem, 1964) is schrijver en heeft diverse boeken en talloze andere publicaties op zijn naam staan. Met name op het gebied van de Tweede Wereldoorlog en militaire geschiedenis.

Titel: Verzonken licht
Subtitel: Mijn zoon sneuvelde in Afghanistan
Auteur: Gien Janzen, m.m.v. Laurens van Aggelen
Uitgeverij: White Elephant Publishing
Pagina’s: 224
Uitvoering: paperback
ISBN: 978-90-79763-17-7
Meer info: www.we-publishing.nl
Prijs: € 19,95

Bron: Nieuwsbank.nl

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.