Nieuw boek Een plaag van geweld

Het schokkende verhaal van moderne slavernij

Oscar zit als versteend in zijn stoel wanneer hij tijdens een seminar het verhaal hoort over het onrecht dat de armsten in de wereld wordt aangedaan. Hij besluit niet de andere kant op te kijken, maar een spannende reis aan te gaan door zich in het wereldwijde probleem te verdiepen. Tijdens een bezoek aan India kijkt hij het kwaad van slavernij en mensenhandel in de ogen. Een reis om nooit te vergeten…

 

Het is te gek voor woorden, maar op dit moment leven nog altijd circa 46 miljoen mensen op de wereld in slavernij. Onder hen bevinden zich miljoenen kinderen die worden geëxploiteerd in fabrieken, steengroeves en de seksindustrie.
Een plaag van geweld is een fictief verhaal achter de ware cijfers van slavernij en de handel in kinderen voor de seksindustrie. Aan de basis van dit boek ligt het boek The Locust Effect, waarin Gary Haugen, directeur van mensenrechtenorganisatie International Justice Mission (IJM), betoogt dat voor de aanpak van armoede een nieuwe visie nodig is.

 

Auteur Henk Jan Kamsteeg is manager Storytelling bij IJM. Hij schreef eerder diverse boeken over (zelf)leiderschap, zoals Dienend LeiderschapDe kracht van het compliment en Pure Winst.

 

Anderen over Een plaag van geweld:

‘Een klein boek over een groot probleem. Slavernij bestaat nog steeds.
Kinderen, vrouwen en mannen worden op grote schaal gemarteld. Durf je te laten raken door ‘Een plaag van geweld’. En… kom in actie!’
– Peter R. de Vries

 

‘Als je eenmaal begint te lezen in dit boek, kun je het niet meer wegleggen. Door het verhaal, door de schrijfstijl, maar vooral ook omdat het écht ergens over gaat.
In ‘Een plaag van geweld’ laat Henk Jan Kamsteeg zien hoe zwaar de allerarmsten het te verduren hebben in onze wereld. Niet alleen omdat ze arm zijn, maar vooral ook omdat ze nergens veilig zijn en niet beschermd worden door wat wij in het westen als normaal beschouwen: een rechtssysteem waarop je een beroep kunt doen als je onrecht wordt aangedaan.

Een van de meest schrijnende gevolgen hiervan: 46 miljoen mensen leven op dit moment in slavernij, meer dan ooit tevoren in de geschiedenis. Een groot deel van hen bestaat uit kinderen. En om het nog erger te maken: 2 miljoen van die kinderen worden geëxploiteerd in de seksindustrie.

Het is de missie van International Justice Mission (IJM) om hiertegen te strijden. Onder meer door mensen concreet te bevrijden, maar ook door met lokale autoriteiten en politiekorpsen samen te werken.

In Henk Jans boek kijken we door de ogen van Oscar, een manager in een Nederlands IT-bedrijf. Hij wordt geraakt door een lezing over slavernij en gaat met een hulporganisatie op reis naar de Indiase steden Bangalore en Mumbai om zelf te kijken hoe moderne slavernij er uitziet. En om te leren wat er aan gedaan kan worden. Een onderwerp dat te belangrijk is om je ogen voor te sluiten.’
– Dr. Ben Tiggelaar
‘In zijn rol als Manager Storytelling weet Henk Jan het niet-eenvoudige, pijnlijke, afschuwelijke en toch hoopvolle verhaal te vertellen van moderne slavernij. Van een plaag van geweld tegen de allerarmsten. Van kapotte rechtssystemen. Maar ook, het verhaal van transformatie.’
– Caroly Houmes, directeur IJM in Nederland 

 

Een plaag van geweld
Het schokkende verhaal van moderne slavernij
Henk Jan Kamsteeg
€ 10,-
ISBN 9789082668902

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.