Boeklancering: Spelen met je leven

Over het schrijven van levensfictie

Zaterdag 11 november lanceert Nanda Huneman haar derde boek. Deze keer over het schrijven van levensfictie: ‘Spelen met je leven’. De lancering vindt plaats in de Openbare Bibliotheek Amsterdam tijdens hét schrijfevent van Nederland: Schrijf! 2017.

Een levensverhaal geeft een kijkje in iemands leven, maar is voor een buitenstaander niet altijd even spannend om te lezen. Het leven is immers geen boek, maar een vage opeenvolging van gebeurtenissen die niets met elkaar te maken hebben. Dat ontdekte ook schrijfcoach Nanda Huneman tijdens het schrijven van Fok. Terwijl ze aan haar eigen levensverhaal werkte zocht ze naar een manier om meer spanning aan te brengen, zodat haar levensverhaal een echt boek zou worden dat mensen willen lezen. Ze past fictie toe in een non-fictie verhaal: levensfictie. “Pas toen ik bij het schrijven van Fok levensfictie in ging zetten, kreeg mijn verhaal samenhang en betekenis. En kreeg ik bovendien echt lol in het schrijven van mijn boek.” Met dit boek leert Nanda je hetzelfde te doen met je eigen levensverhaal.

De boekpresentatie vindt zaterdag 11 februari plaats in de Openbare Bibliotheek Amsterdam tijdens Schrijf! 2017. Het boek is vanaf 11 februari te koop via de Boekenshop van Boekengilde: www.boekengilde.nl/boekenshop/spelenmetjeleven

Het leven is geen boek
In dit inspirerende en praktische lesboek leer je hoe je je levensverhaal om kunt zetten in een origineel, spannend en fictief verhaal. Het boek is opgedeeld in 3 delen. Het eerste deel, leven, leert je de kracht van je levensverhaal in te zetten. Deel twee, verhaal, gaat over het schrijven voor een lezer. Het laatste deel, boek, gaat over het omzetten van verschillende verhaalelementen tot een samenhangend en spannend boek. Stap voor stap neemt Nanda je bij de hand en geeft ze je praktische tips en opdrachten die je helpen tijdens het schrijfproces.

Over Nanda Huneman
Nanda Huneman (1976) is schrijfster, creatief schrijfdocent en schrijfcoach. Dit is haar derde boek. In haar roman Fok (2014) past zij de kunst van levensfictie schrijven toe. Met haar bedrijf Wonder-Word ontwikkelt zij sinds 2005 schrijfmethodes en begeleidt zij schrijvers op weg naar hun boek. Zij richt zich daarbij zowel op het helende en persoonlijke aspect van het schrijven als het vakmatige en kunstzinnige aspect. www.wonder-word.nl

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.