Nieuw Snor-boek Lievelingssprookjes 

schermafbeelding-2016-09-15-om-11-03-41

UTRECHT, 20160913 — Blauwbaard, de Gelaarsde Kat, het Meisje met de zwavelstokjes. Sprookjes blijven tot de verbeelding spreken met verhalen over bedrog, liefde en de oorsprong van het roodborstje. Auteur Gerard Janssen bewerkte voor Uitgeverij Snor zijn lievelingssprookjes die gebundeld zijn in het boek Lievelingssprookjes dat op 24 september wordt gelanceerd tijdens het Snorfestival. De prachtige illustraties zijn van Nelleke van Hoof.

Sprookjes
Lievelingssprookjes bevat acht verschillende sprookjes, zowel bekende als minder bekende: Blauwbaard, De gelaarsde kat, De prins en de onderwereld, Het jongetje dat de angst vond, Het meisje en de vogels, De nieuwe kleren van de keizer, Het meisje met de zwavelstokjes en Rafelkap. De oorspronkelijke verhalen zijn soms bijgeslepen om ze lieflijker te maken. Gerard Janssen: ‘‘Een beetje poëtisch, een beetje dromerig, een beetje raar, zoals sprookjes volgens mij horen te zijn.’’

Het boek Lievelingssprookjes is uitgevoerd met glitters en goudfolie op de omslag en heeft zelfs gouden accenten in het binnenwerk. Een sprookjesboek om de kinderen hun hele leven bij te bleven. Naar voorbeeld van een lievelingssprookjesboek van de uitgevers dat nergens meer te krijgen is.

Na het succes van Het Sprookjesboek van ISAK van Sandra Isaksson, is dit het tweede sprookjesboek in de Snor-serie.

Over de makers 
Gerard schrijft voor Vrij Nederland, Uitgeverij Snor en Uitgeverij Nieuw Amsterdam. Verschillende door hem geschreven Snor-boeken zijn vertaald naar het Frans, Duits en Engels. Voor Lievelingssprookjes werkte Gerard samen met illustrator Nelleke van Hoof. Eerder deelden zij samen een atelier waar zij al speelden met het idee van het maken van een boek, wat na jarenlang nu werkelijkheid is geworden. Van Hoof woont momenteel in Zweden en werkt onder andere als print designer voor H&M.

Titel: Lievelingssprookjes
Auteur: Gerard Janssen
Illustraties: Nelleke van Hoof
ISBN: 978-94-6314-024-9
Aantal pagina’s: 40
Formaat: 290 x 160 mm
Prijs: € 14,99
Verschijnt: 24 september 2016

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.