Herleef de jaren ’50 in Hanzestad Hasselt 

1952-66d1d0bb4628eb975afefb28a785889e
“W.G. van de Hulst festival” met o.a. Jan Terlouw, Jacques Dane, Erwin Nyhoff en Henk de Velde

Tijdens het ‘Jaar van het Boek’ verandert Hanzestad Hasselt op vrijdag 30 december in een waar literair en cultuurhistorisch festivalterrein. Maak kennis met hét klassieke jeugdboek en met het leven van de jaren ’50 door de bril van de bekende jeugdboekenschrijver en onderwijzer W.G. van de Hulst Sr (1879-1963). Van vertellers in huizen en op schepen tot aan persoonlijke ontmoetingen met o.a. Jan Terlouw, biograaf Jacques Dane, zanger Erwin Nyhoff en zeezeiler Henk de Velde. Geniet van het straattheater, concerten, tentoonstelling en nog veel meer. Het WG van de Hulst festival staat garant voor een fijne dag voor het hele gezin in de IJsseldelta.

Het festival propageert het lezen, voorlezen en vertellen van jeugdboeken en verhalen, in het bijzonder de verhalen van één van Nederlands beste jeugdboekenschrijvers W.G. van de Hulst. Het is een eindejaar evenement in het kader van het landelijk evenement ‘2016 Jaar van het boek’.

1952-a1179ab8f92ec55137438eaa7ba750acJeugdboeken komen tot leven in Hanzestad Hasselt
Van de schrijver zijn in de loop van de jaren 15 miljoen boeken verkocht en 50 jaar na zijn dood zijn er van WG vd Hulst nog 40 titels leverbaar: het literaire werk van W.G. van de Hulst is redelijk bestand tegen de tand des tijds. Het festival gaat ook over de tijd van het Landleven, de Oude School en de klassieke schepen in de Kop van Overijssel over de jaren ’50 en over de jeugd van de ouderen onder ons.

Programma
Het programma bestaat uit landelijk bekende kunstenaars en kunstbeoefenaars uit de regio.

Bekende namen die komen zijn:
– Jan Terlouw
– Jacques Dane, biograaf van W.G. van de Hulst Sr.
– Zanger Erwin Nyhoff
– Liederen vanuit projectkoor Willem Wilmink
– Zeezeiler Henk de Velde

En onderwerpen die aan bod komen zijn:
– In huiskamers en op turfschepen komen Van de Hulstverhalen aan bod, zoals De Soete Suikerbol, Het huisje in de sneeuw, Bruun de Beer, Niek van de bovenmeester en De pruikenmaker en de prins.
– Een Oude School met schrijf-, zang- en natuurlessen.
– Annie MG Schmidt-matinee.
– Oude ambachten en Oma’s recepten.
Het vindt plaats op bijzondere, monumentale locaties in Hanzestad Hasselt. Voor het volledige programma kijkt u te zijner tijd op www.wgvdhulstfestival.nl

Projectkoor met liedjes Willem Wilmink
Een projectkoor – gevormd door enthousiaste mensen die graag willen zingen – zal tijdens het Van de Hulstfestival tweemaal een optreden verzorgen in de geref. Kerk in Hasselt. Diet Gerritsen en Frank Deiman zullen de zangers begeleiden als dirigent en begeleider (piano). De liedjes van Willem Wilmink zijn herkenbaar, grijpen terug op jeugdherinneringen en zijn daarmee een passend onderdeel van het Van de Hulstfestival.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt dankzij de hulp van sponsoren en vele vrijwilligers.

Meer informatie:
www.wgvdhulstfestival.nl
www.facebook.com/wgvdhulstfestival

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.