De vele soorten puzzles

Puzzels zijn een geweldige tijdsbesteding, maar weet u iets over de geschiedenis van puzzels? Ze werden zo’n 4000 jaar geleden uitgevonden, rond de SumeriĆ«rs. Ze werden gemaakt van klei of op steen en werden vooral gebruikt voor geluk en decoratie heel anders dan die van de puzzel webshop of als je Disney puzzels kopen wil. Soms hebben deze puzzels regels en moet je een stukje verplaatsen of wat extra stukjes toevoegen om een ander resultaat te krijgen. Wat had je anders verwacht van een puzzel die je aan het denken zet?

Een goede puzzel

Een goede puzzel bestaat uit verschillende onderdelen die in evenwicht moeten zijn om een oplossing te vormen. In dit voorbeeld heb je drie luchtschepen, een noodzaak om de dokken op de juiste hoogte te brengen om een brug te vormen, en dan een willekeurig aantal spelers die op de dokken staan. Het is het een of het ander. Maar wat als een speler niet in staat is om de dokken te verplaatsen? Dan zou die speler op anderen moeten vertrouwen om de steigers omhoog te hijsen.

Puzzels gemaakt door broers

Heb je dit spel gespeeld? Werd je gefrustreerd door de kinderen en je broer omdat je gewoon “dom” aan het spelen was? Nou, je hoeft je geen zorgen meer te maken. Dit is gewoon een kleine puzzel gemaakt door de een stel broers. Het is gemaakt van klei en het is heel gemakkelijk te maken, maar het is heel, heel leuk. Je hoeft alleen maar wat stokjes te vinden om stenen voor te stellen en de puzzel te maken.

Een ware klassieker onder de puzzels

Mijn favoriete puzzel is een Rubik’s kubus, ik probeer hem al eeuwen op te lossen, maar het lukt me maar niet. Maar ik weet dat het mogelijk is, omdat ze me dat verteld hebben. Ik ben zelfs bekend om vals te spelen door naar het plaatje te kijken. Dit heeft ertoe geleid dat ik ook in andere dingen bekend sta als een valsspeler, dus ik ga proberen om niet vals te spelen, of in ieder geval meer attent te zijn. Ik sta er ook om bekend dat ik vormen in foto’s maak. Ik hou van tekeningen. Ik weet nog van toen ik heel jong was dat ik van vormen tekeningen probeerde te maken, maar ik was nog te klein om het uit te vogelen. Nu ben ik oud genoeg. En het blijkt dat ze er altijd al geweest zijn, ik was gewoon niet slim genoeg om dat te beseffen.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.