Spannende misdaadroman ‘Dooie dagen’ verschijnt bij Mosae Libro

Dooie-dagen_omslag-VZ_200516__89434_zoom

Maastricht, 20160825 — ‘Dooie dagen’, spannende misdaadroman van Pim Hermans (1951) verschijnt 2 september 2016. Het verhaal speelt zich af in het Betondorp van Cruyff en Reve in de jaren vijftig. Het boek geeft een goed tijdsbeeld van de jaren vijftig in Amsterdam.

Het boek
In de jaren vijftig groeit een jongen op in een ontwricht gezin. In de schaduw van het Ajax-stadion probeert hij zich te handhaven onder de tirannie van zijn moeder en de hoofdonderwijzer.

De traumatische ervaringen brengen hem uit zijn evenwicht. In de zeventiger jaren leggen de hoofdpersonen uit zijn jeugd ineens het loodje. De politie tast in het duister. Als een van de slachtoffers een oude dienstkameraad blijkt te zijn moet de rechercheur bovendien zijn Indië-verleden onder ogen zien.

Dooie dagen is niet alleen een spannende misdaadroman. Het boek geeft ook een fraai tijdsbeeld van de Amsterdamse arbeiderswijk Betondorp en van enkele belangrijke politieke en sociale thema’s.

Auteur 
Pim Hermans (1951) was lange tijd als uitgever actief. In zijn jonge jaren zat hij op school in het Amsterdamse Betondorp. Herinneringen aan die periode zijn in dit boek verwerkt.

Titel: Dooie dagen
Auteur: Pim Hermans
Omvang: 260 pagina’s paperback
ISBN 978 90 8666 402 3
Prijs € 20,00

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.