Nieuw boek `Twee Levens Een Liefde’ belicht leven Zeeuws echtpaar

Barbara van Benthem Jutting presenteert donderdag 11 augustus 2016 in het Zeeuws Archief haar boek `Twee Levens Een Liefde’ over haar voorouders Chris van Benthem Jutting en Dirkje de Boer. Wie de presentatie wil bijwonen, kan zich aanmelden.

Barbara van Benthem Jutting schreef de dubbelbiografie `Twee Levens Een Liefde’ over haar voorouders Chris van Benthem Jutting en Dirkje de Boer. Aan de hand van brieven schetst het boek een beeld van de burgerlijke cultuur in Nederland in het interbellum. Het Zeeuws Archief beheert het archief Familie Van Benthem Jutting. De auteur presenteert haar boek donderdag 11 augustus in het Zeeuws Archief.

Leven in het interbellum

Twee Levens Een Liefde, boekomslag

`Twee Levens Een Liefde – Biografie van een Tijdperk’ is een dubbele biografie. Chris van Benthem Jutting en Dirkje de Boer leren elkaar in 1926 kennen, dan is Chris al 48. Hij is kapitein geweest op de grote vaart naar Indie. Zij is jonger dan hij, maar heeft ook het nodige meegemaakt. Ze gaan elkaar schrijven. In dit boek mag de lezer eerst binnenkijken in de burgerlijke cultuur van Nederland aan het begin van de twintigste eeuw. Daarna mag hij mee op stoomschepen naar Indie. Vervolgens kijkt hij mee naar hun liefde en huwelijk. Alles in de historische context van het interbellum waarin hun levens zich hebben afgespeeld.

Bijwonen presentatie

Barbara van Benthem Jutting presenteert `Twee Levens Een Liefde’ donderdag 11 augustus 2016, om 15.00 uur, in het Zeeuws Archief.

Wie de presentatie wil bijwonen, is van harte welkom. Aanmelden is verplicht; aanmelden kan per telefoon 0118-678800.

‘Twee Levens Een Liefde’ is uitgegeven door uitgeverij Boekscout en kost 18,65 euro. Het is te koop bij Boekscout, bij het Zeeuws Archief (vanaf 11 augustus) en te bestellen via de boekhandel.

Over de auteur

31-foto-barbara-van-benthem-jutting-2Auteur Barbara van Benthem Jutting (1963) is actief in de gemeentepolitiek in Eindhoven. Zij studeerde organisatiepsychologie en werkte lang in managementfuncties in het bedrijfsleven. Van Benthem Jutting heeft een levenslange interesse in geschiedenis: “Ik wilde altijd of geschiedenis studeren of er over schrijven. Toen ik een briefwisseling erfde, lag het voor de hand dat mijn fascinatie voor geschiedenis en mijn interesse in mijn familie bij elkaar zouden komen.”

Bron: Zeeuws Archief

 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.